In het biologische segment zijn wij dè specialiteitenproducent van kaas in roodschmier, witschimmel, blauwader en Goudse kaas. (H)eerlijk producten met een pure smaak. Aan de basis van deze kazen ligt biologische melk.
Bastiaansen Bio is marktleider in biologische kaas in de natuurvoedingsbranche in Nederland en Duitsland. Het eigen merk van Rouveen Kaasspecialiteiten floreert door het uitgebreide assortiment en de zuivere smaak. Voor een overzicht van actuele producten kijk op de website van Bastiaansen Bio.
‘Lekker natuurlijk, natuurlijk lekker’
Biologische veehouders gebruiken biologisch voer voor hun dieren. Ze geven hun dieren meer ruimte dan in de gangbare veehouderij gebruikelijk is. Dieren krijgen over het algemeen minder vaak antibiotica. De leefomstandigheden van het dier zijn erop gericht om de natuurlijke weerstand zoveel mogelijk te bevorderen. De veehouders streven een zo natuurlijk mogelijke bedrijfsvoering na.
De productiewijze van biologische kaas is puur natuurlijk, zo maken we bij de productie alleen gebruik van natuurlijke ingrediënten. Alle gebruikte ingrediënten zijn gecertificeerd onder toezicht van SKAL. Er wordt geen conserveringsmiddel toegevoegd in het productieprocedé. De smaak van de biologische kaas ontwikkelt zich gedurende een langere periode door natuurlijke rijping. Dit wil zeggen dat de rijping van biologische belegen kaas niet geforceerd wordt, maar dat de kaas onder optimale condities in alle rust zijn smaak kan ontwikkelen.
Biologische kaas is een heel bewuste keuze, een keuze die beter is voor het milieu en het dierenwelzijn.