Rouveen Kaasspecialiteiten

In het oosten van het land in het dorp Rouveen, staat al meer dan 100 jaar de coöperatieve zuivelfabriek 'Rouveen'. De lange zuivelhistorie van het dorp en de klederdracht van Staphorst en Rouveen kenmerken de cultuur, maar de inwoners staan ook bekend om hun creativiteit en zijn zeer innovatief.

Met het groot aantal soorten kaas dat Rouveen Kaasspecialiteiten produceert, is zij met recht de meest veelzijdige kaasproducent in Europa. Er wordt 150 miljoen kg melk verwerkt tot kaasspecialiteiten voor de kaashandel in binnen- en buitenland. De meer dan 100 medewerkers die hiervoor zorgdragen vormen een hecht team van vakmensen, met passie voor kaas. Dat is het meest bijzondere ingrediënt dat ze in Rouveen aan de kaas toevoegen. En dat proef je!

 


cz-4.png

Nieuws

14-07-2017

Natuurinclusieve kaas 'De Tjonger' gepresenteerd

"Gaan met koe van Boer Bart de straat op". De Tjonger, de natuurinclusieve kaas van Bastiaansen, is officieel gepresenteerd in Rotstergaast.
04-07-2017

12 provincies 12 kazen

Niets mooier dan ambachtelijke streekproducten met een uniek karakter. Iedere provincie heeft zijn eigen specialiteiten. Betty Koster van Delicious deed onderzoek en selecteerde haar favoriete kazen per provincie. En we zijn trots op maar liefst twee vermeldingen van onze eigen kazen, geproduceerd in Rouveen (Overijssel) en Molenschot (Noord-Brabant).