Rouveen Kaasspecialiteiten

In het oosten van het land in het dorp Rouveen, staat al meer dan 100 jaar de coöperatieve zuivelfabriek 'Rouveen'. De lange zuivelhistorie van het dorp en de klederdracht van Staphorst en Rouveen kenmerken de cultuur, maar de inwoners staan ook bekend om hun creativiteit en zijn zeer innovatief.

Met het groot aantal soorten kaas dat Rouveen Kaasspecialiteiten produceert, is zij met recht de meest veelzijdige kaasproducent in Europa. Er wordt 150 miljoen kg melk verwerkt tot kaasspecialiteiten voor de kaashandel in binnen- en buitenland. De meer dan 100 medewerkers die hiervoor zorgdragen vormen een hecht team van vakmensen, met passie voor kaas. Dat is het meest bijzondere ingrediënt dat ze in Rouveen aan de kaas toevoegen. En dat proef je!

 


cz-3.png

Nieuws

14-03-2017

Melkveehouder Henk Pelleboer in magazine 'Slimme Vogels'

Is biologisch boeren, met oog voor weidevogels en andere natuur, iets voor koe-knuffelaars en geitenwollensokkendragers? Henk Pelleboer voldoet op geen enkele manier aan dat plaatje; hij is ondernemer in hart en nieren. Met een glimmende Tesla op de oprit van zijn bloeiende bedrijf. Maar dus wel overtuigd biologisch boerend.

Koeiendans

Op 11 maart gaan de Jerseykoeien van Boer Bart weer naar buiten. U bent van harte welkom om dit mee te maken in Rotstergaast!