Nieuwsoverzicht

22-09-2017

Rouveen Kaasspecialiteiten winnaar Innofood Award 2017

Tijdens een druk bezochte Innofood-ledendag in de Grolsch Veste met als thema Food Waste hielden 21 september drie lidbedrijven een pitch over het thema duurzaamheid.  

Lees meer
19-09-2017

Vacature medewerker kwaliteit

Wij zijn op zoek naar een medewerker kwaliteit.

Klik hier voor de volledige functie.

Lees meer
19-09-2017

Vacature medewerker kaasmakerij

Binnen ons bedrijf zijn wij op zoek naar meerdere medewerkers kaasmakerij.

Lees verder voor de volledige vacature

 

Lees meer
04-09-2017

Vacature coördinator kwaliteit, arbo en milieu

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een coördinator kwaliteit, arbo en milieu. 

Lees verder voor de volledige vacature.

Lees meer
14-07-2017

Natuurinclusieve kaas 'De Tjonger' gepresenteerd

"Gaan met koe van Boer Bart de straat op". De Tjonger, de natuurinclusieve kaas van Bastiaansen, is officieel gepresenteerd in Rotstergaast.Lees meer
04-07-2017

12 provincies 12 kazen

Niets mooier dan ambachtelijke streekproducten met een uniek karakter. Iedere provincie heeft zijn eigen specialiteiten. Betty Koster van Delicious deed onderzoek en selecteerde haar favoriete kazen per provincie. En we zijn trots op maar liefst twee vermeldingen van onze eigen kazen, geproduceerd in Rouveen (Overijssel) en Molenschot (Noord-Brabant).Lees meer
22-06-2017

Specialisatie in het kwadraat bij Bastiaansen

Kaasspecialist Rouveen nam in 2002 Bastiaansen Bio Kaas over. Dit nog gespecialiseerdere bedrijf is een pijler onder Rouveen, zegt directeur Klaas Hokse.

Bron: Boerderij, 21 juni 2017

Lees meer
06-06-2017

Ministerie van Economische Zaken bij Rouveen Kaasspecialiteiten

Ons ministerie van Economische Zaken staat voor een duurzaam, ondernemend Nederland. Dan is een werkbezoek aan Rouveen Kaasspecialiteiten op zich niet bijzonder. De coöperatieve zuivelfabriek in Rouveen weet zich te ontwikkelen tot een duurzame wereldspeler.Lees meer
14-03-2017

Melkveehouder Henk Pelleboer in magazine 'Slimme Vogels'

Is biologisch boeren, met oog voor weidevogels en andere natuur, iets voor koe-knuffelaars en geitenwollensokkendragers? Henk Pelleboer voldoet op geen enkele manier aan dat plaatje; hij is ondernemer in hart en nieren. Met een glimmende Tesla op de oprit van zijn bloeiende bedrijf. Maar dus wel overtuigd biologisch boerend.

Lees meer
Koeiendans

Koeiendans

Op 11 maart gaan de Jerseykoeien van Boer Bart weer naar buiten. U bent van harte welkom om dit mee te maken in Rotstergaast!

 

Lees meer
20-02-2017

Boer Bart met eigen kaas op Biofach

Leeuwarder Courant, vrijdag 17 februari 2017

Bartele Holtrop uit Rotstergaast presenteerde donderdag zijn Boer Bart-kaas op de Biofach in Neurenberg, de grootste biologische beurs van Europa.

De kaas is gemaakt door Bastiaansen Bio Kaas, een onderdeel van Rouveen Kaasspecialiteiten. Bastiaansen wilde een aantal persoonlijke boerenkazen introduceren en Bartele Holtrop was daar wel voor te porren. De melk van zijn Jersey-koeien wordt verwerkt tot een roodbacterie natuurkorst kaas.

Lees meer
09-02-2017

Vernieuwd logo Rouveen Kaasspecialiteiten

Samenwerken aan een duurzaam resultaat

Het woord ‘vernieuwend’ kenmerkt Rouveen Kaasspecialiteiten. Niet alleen in het assortiment producten en de productiewijze maar vanaf 2017 ook in het vernieuwde logo. Wanneer u wat vaker langs de prachtig liggende productielocatie aan de Oude Rijksweg in Rouveen rijdt, is het u wellicht opgevallen. De vervangen gevelreclame geeft de veranderingen weer: strakkere vormen, maar toch heel herkenbaar. ‘We gaan met onze tijd mee, maar doen dit wel op een consistente basis, dat is gelukt met deze nieuwe uitstraling’, vertelt Klaas Hokse, algemeen directeur.

Lees meer
03-02-2017

Duurzaamheid in de Nederlandse zuivelsector

Al het goeds dat Nederland biedt geeft samen de beste zuivel. Een duurzame toekomst betekent altijd blijven vernieuwen.

Lees meer
29-11-2016

Jongeren College zoekt nieuwe leden!

Het Jongeren Collge van Rouveen Kaasspecialiteiten zoekt nieuwe leden. Ken of ben jij degene die voldoet aan het gezochte profiel, neem dan contact op via jongerencollege@rouveenkaas.nl!Lees meer
25-10-2016

Kaasfabriek draait op 2.360 'spiegels'

ROUVEEN Een zonnepaneel op je dak, dat geeft een duurzaam gevoel. Het gevoel dat je bijdraagt aan een schonere wereld en dat is de verantwoordelijkheid van ons allemaal.Lees meer
07-10-2016

Jeugd SC Rouveen veilig de straat op

Rouveen Kaasspecialiteiten maakt de jeugd van SC Rouveen zichtbaar door het sponsoren van veiligheidshesjes. Voorzitter van de Groene Hand (het minibestuur van SC Rouveen) Vincent Harink nam ze enthousiast in ontvangst. De spelers van E1, die even daarvoor een wedstrijd wonnen op eigen veld, hadden de primeur.Lees meer
06-07-2016

Er zijn nog zo veel mogelijkheden voor geitenmelk

Bron: Vakblad Geitenhouderij, uitgave juni 2016

Lees meer
05-07-2016

Aan het roer van Rouveen Kaasspecialiteiten

Bron: Trots op Staphorst, uitgave juni 2016

Lees meer
27-06-2016

Boerendag Rouveen | zaterdag 2 juli 2016

Zaterdag 2 juli a.s. openen paarden- en veehouders hun stallen voor publiek tijdens de Boerendag. De Boerendag wordt mede mogelijk gemaakt door Rouveen Kaasspecialiteiten.Lees meer
22-04-2016

Ben Wevers Ridder in Orde Oranje-Nassau

Onder het toeziend oog van ruim 300 zakelijke en persoonlijke relaties is scheidend zuiveldirecteur Ben Wevers gisteren geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester K.B. Loohuis van de gemeente Hoogeveen sprak tijdens de afscheidsreceptie van Wevers op Landgoed De Havixhorst namens de koning zijn lof uit over zijn staat van dienst. 

Lees meer
20-04-2016

Eerste EU-oorkonde voor Nederlandse Geitenkaas uitgereikt in Rouveen

Hollandse geitenkaas met EU zegel – de zogeheten Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) – dankt haar traditie en kwaliteit onder meer aan de Nederlandse melkgeitenhouders en hun melkgeiten. Met onder meer het voer en de geitenhouderij wordt een solide basis gelegd voor de vervolgstappen: de productie en de rijping van de kwalitatief befaamde half harde Hollandse geitenkaas.

Lees meer
14-04-2016

‘Voor foliekaas is Rouveen veel te duur’

Directeur van Rouveen Kaasspecialiteiten Ben Wevers van neemt na 34 jaar afscheid van de coöperatie. Onder zijn leiding maakte CZ Rouveen een enorme omslag van dorpscoöperatie naar dé producent van kaasspecialiteiten.

Lees meer
06-04-2016

Specialiseren in specialiteiten

Eind vorige eeuw besloot de coöperatie Rouveen om uitsluitend speciale kazen te gaan produceren, vandaar ook het achtervoegsel Kaasspecialiteiten. Met deze stap heeft het bedrijf besloten om niet te concurreren op schaal, maar op flexibiliteit.Lees meer
26-03-2016

Zelfstandig Rouveen koestert specialisme

De pensionering van een zuiveldirecteur vormde vaak de opmaat voor een fusie. Zo niet in Rouveen. Rouveen Kaasspecialiteiten gaat ook met een nieuwe directeur voor een zelfstandige toekomstLees meer
11-03-2016

Kaasbedrijf wil jongeren interesseren

College GS OVerijssel bezoekt Rouveen Kaasspecialiteiten
Rouveen Kaasspecialiteiten wil zich inspannen om kinderen in Overijssel meer te interesseren in de levensmiddelentechnologie. Er zijn in de hele branche te weinig goed geschoolde mensen.

Lees meer
24-12-2015

Fijne dagen!

Rouveen Kaasspecialiteiten en Bastiaansen Bio Kaas wensen u kleurrijke feestdagen.Lees meer
30-09-2015

Rouveen Kaasspecialiteiten voelt als familie

De afgelopen periode is voor ruim 12 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe kaasmakerij (Kaasmakerij II, De Kaasmakerij van de Toekomst). Dat heeft extra inzet van medewerkers gevraagd en directeuren Ben Wevers en Klaas Hokse vonden het hoog tijd om ook het thuisfront te laten zien op welke wijze de coöperatie de meest veelzijdige kaasmaker in Europa blijft.Lees meer
19-09-2015

Melkveehouders kijken hun ogen uit

Rouveen – Deze week bezoeken bijna alle 500 aangesloten melkveehouders van Rouveen Kaasspecialiteiten de fabriek. Bijzonder, want het is tien jaar geleden dat dit gebeurde, toen bij het 100-jarig bestaan van de trots van Rouveen.Lees meer
21-07-2015

Talentontwikkeling door kaasfabriek

André Koster (19) uit Staphorst vertrekt naar Berlijn om daar de opleiding Mechatronica aan de Siemens Technik Akademie te volgen.

De reden dat de Duitsers hem aannemen, is zijn ervaring bij Rouveen Kaasspecialiteiten. Hier leerde hij de fijne kneepjes van de techniek.Lees meer
23-05-2015

Bastiaansen verwerkt tarwegras in Graskaas

Bastiaansen Bio Kaas in Molenschot is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. Toch is het bedrijf volgens Marja Bastiaansen in de basis hetzelfde gebleven: "We maken hier nog steeds kaas, op dezelfde manier als in de tijd dat mijn vader kaas maakte. 

Lees meer
30-04-2015

Frau Antje bezocht Rouveen

Speciaal voor Rouveen Kaasspecialiteiten was het boegbeeld van de Nederlandse Kaasexport naar Rouveen gekomen.Lees meer
15-03-2015

Het is de cultuur die de kaas kleurt

Waar is een zuivelfabriek in kaasspecialiteiten goed in? In het produceren van meer dan 200 verschillende kaasspecialiteiten. Maar meer dan de gemiddelde werkgever zijn zij goed in het onderkennen van het belang van de menselijk inzet wat ten grondslag ligt aan elk productieproces, beter gezegd:aan onze hele samenleving.

 

Lees meer
19-02-2015

Kaasrevolutie in zuivelfabriek De eerste volledig robotgestuurde kaasmakerij opent dit jaar in Rouveen.

De zuivelfabriek breidt flink uit.
Rouveen – Zuivelfabriek Rouveen Kaasspecialiteiten breidt uit met een nieuwe kaasmakerij van ruim tien miljoen euro. In deze uitbouw aan de Oude Rijksweg in Rouveen wordt de kaasproductie volledig robotgestuurd. Hiermee claimen de kaasmakers een wereldwijde primeur te hebben. Op dit moment wordt de nieuwe installatie getest.
Lees meer
21-01-2015

Du pain, du vin, du Bastiaansen

Nederland is een kaasland, maar niet op de kaasplank. Janneke Vreugdenhil kiest Nederlandse kaas, de bijpassende wijn wordt geschonken door Harold Hamersma.

Uit NRC handelsblad van 17 januari 2015

Lees meer