25-jun-2020
Bron: Meppeler Courant, 24 juni 2020
Rouveen – Ze fietsten in 2013 en 2014 al eens 65.000 euro bij elkaar voor het goede doel. Eind september stappen veertien collega’s van Rouveen Kaasspecialiteiten wederom op de racefiets om een estafettetocht van 1200 kilometer te volbrengen.
Cycle for Hope start op 24 september om zo geld in te zamelen voor De Hoop. Normaliter start de toer in Dordrecht die deze stad als bakermat heeft, maar vanwege de coronamaatregelen start Team Rouveen Kaasspecialiteiten dit jaar in Rouveen. Met de opbrengst biedt Stichting De Hoop ggz-hulp in afkickklinieken, steun aan inloophuizen, pastorale hulp en werkervaringsplekken. Speciaal voor Rouveen gaat de etappe Gees – Ambt Delden over de Oude Rijksweg.
Eigenlijk zou de estafette deze week beginnen, maar door corona werd alles uitgesteld. In totaal doen er vijftien teams mee voor een tocht door Nederland. Twee teams van vijf personen en één van vier fietsers, allen heren die werken bij Rouveen Kaasspecialiteiten, zijn aan het trainen voor een estafettefietstocht van 1.200 kilometer dwars door Nederland. Ze komen allemaal vier keer in actie.
Jaco Blankespoor (51) en Theo Bolks (37) kregen een aantal collega’s zo gek om mee te doen. „Dit is een heel goed doel om geld voor in te zamelen. Dat raakt mij zeer. Dat er mensen zijn die zonder aanziens des persoons anderen helpen”, zegt Jaco. „Bovendien is het zo dat samen deelnemen aan een dergelijke monstertocht saamhorigheid bevordert. Het hele bedrijf leeft mee en dat is goed voor de onderlinge band”, vult Theo aan.
Een felle wind langs de kust, midden in de nacht fietsen in Friesland met een lampje op je pet, jezelf over de Zeelandbrug vechten én worstelen over de heuvels van Limburg. Rondje Nederland is nogal een uitdaging. Temeer als je bedenkt dat het een estafette is. Als een team aankomt, gaat het volgende team van start, maar in plaats van slapen, moeten de anderen zich razendsnel naar de volgende finishplaats begeven om alweer klaar te staan. „Heb je geluk dan kun je nog een paar uur slapen, heb je pech, dan ga je meteen door”, zegt Theo.
Naast de veertien collega’s zijn er ook nog zo’n twintig personen van Rouveen Kaasspecialiteiten in touw voor ondersteuning onderweg en de verplaatsing naar het volgende startpunt. „Het hele bedrijf leeft mee. De kaasfabriek verzorgde een basistenue en bedrijven die het team willen sponsoren, kunnen nog steeds een plekje krijgen op de fietskleding. We hopen dat zoveel mogelijk mensen ons gaan sponsoren. De steun van collega’s, familie en vrienden is groot. Nu al staat de teller op 35.000 euro aan sponsorgeld. Daar komt vast nog meer bij.”
Het moet allemaal in 48 uur gebeuren en dat betekent dag en nacht doorfietsen met een gemiddelde van 30 kilometer per uur. Een beetje training kan dan ook geen kwaad. Bovendien is de route niet bepijld. Via navigatie op de fiets, moeten de deelnemers hun route bepalen. „Het wordt een slijtageslag, maar we hebben er zin in. Het is een uitdaging voor onszelf om iemand anders in nood te helpen.”
Het team Rouveen Kaasspecialiteiten kan door iedereen gesteund worden via www.cycleforhope.nl/team/rouveen-kaasspecialiteiten.nl/doneren